Jak działają nadstawki chłodnicze Fagor?

W branży gastronomicznej nadstawki chłodnicze Fagor cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem, ale pomimo tego wiele osób nie ma zielonego pojęcia, jak te urządzenia działają. W niniejszym artykule znajdą Państwo odpowiedzi na te i wiele innych pytań.

Chłodzenie statyczne – co trzeba wiedzieć?

Oryginalne nadstawki chłodnicze Fagor charakteryzują się przede wszystkim chłodzeniem statycznym. Z praktycznego punktu widzenia oznacza to, że zamontowany agregat zapewnia chłodzenie grawitacyjne. W pierwszej kolejności chłodzone jest same dno. To właśnie na samym dnie gromadzi się chłodniejsze powietrze, dzięki któremu można uzyskać niższą temperaturę.

Jak to działa?

Niestety nie w każdej sytuacji można liczyć na to, że profesjonalne nadstawki chłodnicze marki Fagor będą sprawnie działać w każdych warunkach. Na szczęście większość urządzeń dostępnych na rynku została bardzo dobrze przystosowana do bezproblemowej pracy w znacznie wyższej niż standardowej temperaturze otoczenia. Nowoczesne nadstawki chłodnicze Fagor poradzą sobie nawet wtedy, gdy temperatura wzrośnie do 32 stopni albo gdy wilgotność osiągnie 60%.

Dodatkowe oświetlenie

Nadstawki chłodnicze mogą dodatkowo posiadać energooszczędne oświetlenie LED, dzięki któremu jeszcze bardzie będzie można zachęcić klientów do zakupów. Sporą zaletą technologii LED jest to, że nie ma ona nawet najmniejszego wpływu na temperaturę. Niestety zwykłe żarówki generują nie tylko światło, ale również ciepło, dlatego też nie sprawdzą się najlepiej w tego typu urządzeniach.

Nadstawki chłodnicze dostępne pod adresem: https://www.gastropuls.pl/nadstawki-chlodnicze/0,fagor