Jak przygotowywać efektowne desery z bitą śmietaną?

Bita śmietana to jeden z najchętniej wybieranych deserów. Można serwować ją samodzielnie albo z dodatkami, a także potraktować jako element zdobienia innej słodkości, na przykład tortu czy ciastka. Jak ją przygotować i serwować, by i smakowała, i wyglądała apetycznie?

Profesjonalna bita śmietana – jak ją przygotować?

Idealna bita śmietana jest mleczna, kremowa, ale jednocześnie lekka, kojarząca się z delikatnością. Kluczem do sukcesu, jeśli chodzi o jej przygotowanie, jest nie tylko sprawdzona receptura i wysokiej jakości składniki. Ogromny wpływ na konsystencję, świeżość oraz wygląd ma użyty w kuchni sprzęt oraz rodzaj przechowywania. Idealnym rozwiązaniem do lokali gastronomicznych są syfony do bitej śmietany. To specjalne, poręczne urządzenie, które pozwala na szybkie przygotowanie deseru, który spełni oczekiwania najbardziej wymagających. Bita śmietana zrobiona w syfonie jest lekka, kremowa, łatwa w serwowaniu. Z pomocą urządzenia można ozdabiać ciasta czy tworzyć eleganckie wzorki z bitej śmietany na gofrach albo kawie mrożonej. Przechowywana w syfonie śmietana długo zachowuje świeżość i smak.

Gdzie kupić dobrej klasy syfon do bitej śmietany?

Szukając profesjonalnego syfonu do kawiarni czy restauracji, najlepiej sprawdzić ofertę sklepów gastronomicznych. Te działają zarówno stacjonarnie, jak i w sieci, oferują syfony do bitej śmietany różnej wielkości, o różnej specyfikacji. W restauracyjnej kuchni warto mieć ich kilka, żeby w każdej chwili móc przygotować świeżą porcję bitej śmietany powalającej smakiem i idealną konsystencją.

Back to Top