Wielkość gastronomicznej obieraczki do ziemniaków

Czy każdy restaurator może mieć obieraczkę?

Kilka opisanych tu modeli różni się swoją wielkością. W zależności od miejsca w kuchni dla wielu właścicieli może to mieć duże znaczenie. Zwłaszcza że sporo gastronomicznych punktów to wcale nie są duże restauracje, lokale, choć mogą obsługiwać dziennie dużą liczbę klientów. Tak więc powierzchnia zaplecza kuchennego jest ważnym wyznacznikiem do decyzji zakupu sprzętu. Jednak projektanci obieraczek biorą to pod uwagę, gdyż spora część urządzeń ma wysmukły kształt, co pozwoli umieści je w dogodnym punkcie bez zajmowania zbyt wiele miejsca. I w ten sposób będzie to sprzęt dobrze ustawny zarówno w mniejszym, jak i większym pomieszczeniu.

Jak duża jest gastronomiczna obieraczka do ziemniaków?

Jednym z przykładowych sprzętów polskiego producenta jest obieraczka o wysokości 930 mm, głębokości 830 mm i szerokości 450 mm. Ma moc 0,55 kW, a napięcie 400 V. Jest posadowiona na wysokich nóżkach, co pozwoli zachować czystość.

Inny model, czeskiego z kolei producenta, o walcowatym zupełnie kształcie, jest do postawienia bezpośrednio na podłożu. Ma on wymiary: 880 x 780 x 1000 mm. To lakierowane urządzenie z wyższej półki cenowej, o mocy 1,1 kW.

Inną propozycją obieraczki Gastronet24 jest taka o wymiarach: 700 x 700 x 950 mm tego samego producenta. Albo na przykład jeszcze kolejna w wersji: 550 x 670 x 750 mm. Jak również o wymiarach: 750 x 800 x 950 mm. Wszystkie trzy wymienione są wykonane ze stali nierdzewnej oraz mają możliwość zamontowania do podłoża.

Back to Top